REKLAMA

REKLAMA
13:55, 28.01.2017
Według parametrów większości wózków dziecięcych, mają służyć dzieciom od urodzenia do około 3 lat, czyli od noworodka do przedszkolaka. Jak to jest w praktyce? Co brać pod uwagę kupując wózek?
10:25, 04.04.2015
Polacy chętnie przygotowują tradycyjne świąteczne potrawy, które smakiem zachwycają nie tylko rodaków, lecz także gości z zagranicy. Kucharze podpowiadają, co powinno się znaleźć na wielkanocnym stole.
09:13, 03.04.2015
Menu świąteczne jest w naszych domach dość stałe i niezmienne – wszak trzeba zadbać o wszystkie jego tradycyjne punkty: przystawki, zwłaszcza te z jajkiem jako motywem przewodnim, świąteczny żurek, sałatki, ciasta. A do tego zestawu dochodzą jeszcze wielkanocne mięsa – te na ziemno, czyli pasztety i szynki, oraz parujące na stole pieczenie.
08:11, 12.02.2015
W tłusty czwartek według tradycji powinniśmy jeść dużo i tłusto – dawniej wierzono, że ma to nam zapewnić pomyślność w przyszłości. W Polsce przyjęło się jadać głównie pączki. Pamiętajmy jednak, że w nawet w ten dzień należy zachować umiar.
17:23, 27.06.2014
Zamiast baraniny – wołowina lub indyk, a żółty ser to tak naprawdę tani produkt seropodobny. Tak – według badań przeprowadzonych na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów – bary szybkiej obsługi oszukują swoich klientów. Do nieprawidłowości doszło w 74% zbadanych punktów.
13:23, 18.04.2014
W naszej polskiej tradycji świętowanie kojarzy się z biesiadowaniem za stołem i kilkudniowym objadaniem. Trudno temu zaradzić, gdy na stole same świąteczne specjały. Jak zadbać o linię, gdy wokół tyle smakołyków radzi Anna Różyk, dietetyk współpracująca z marką Lubella.
11:42, 08.02.2014
Ktoś, kto na kuchni nie zna się zbyt dobrze powie, że przygotowanie bigosu to nic trudnego, ot, bierzemy kapustę kiszoną, mieszamy ze słodką, dodajemy kiełbasę, mięso, śliwki – wszystko razem długo gotujemy i bigos gotowy. Znawca dobrej kuchni, smakosz zaprotestuje – to nie jest takie proste!.
17:03, 07.02.2014
W 2012 roku produkcja wędlin, poza drobiowymi, zanotowała spadek o ok. 2 proc. w stosunku do roku poprzedniego. Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej spadek spożycia mięsa i wędlin w Polsce w latach 2012/2013 wyniósł ok. 8 proc. – donosi raport przygotowany przez firmę Regis. 
16:53, 07.02.2014
Podwyższona wilgotność powietrza, częsty kontakt z bakteriami, wspólne korzystanie z przedmiotów codziennego użytku. Sytuacji, w których osoby o obniżonej odporności natrafiają na potencjalne niebezpieczeństwo, nie sposób uniknąć nawet we własnym domu. Istnieją jednak sposoby, aby zwiększyć poziom higieny otoczenia. Można je wdrożyć już na poziomie wyposażania wnętrz!
© kolniak24.pl | Prawa zastrzeżone | 2017